5 spôsobov, ako využiť prázdny adventný kalendár

Komu nerobí radosť vybrať si každé ráno z adventného kalendára krásnu malú čokoládku. Formičky z kalendára mi bolo ľúto vyhodiť, a preto som rozmýšľala nad tým kde ešte by sa dali použiť.

Šperky z adventného kalendára

Presne pred 3 rokmi som napísala článok o tom, ako sa dá využiť adventný kalendár na výrobu šperkov zo živice. Krištáľová živica sa zarába z 2 tekutín. Tie sa zmiešajú v pomere 1 : 2 a zmes sa používa na odlievanie alebo zalievanie napríklad takýchto šperkov.

Náušnice z krištáľovej živice

Ak nemáš doma krištáľovú živicu, môžeš použiť obyčajné tekuté lepidlo. Do prázdnych miest po čokoláde z adventného kalendára nalej lepidlo alebo krištáľovú živicu a nechaj ju stvrdnúť podľa návodu. Ak chceš vytvoriť prívesky ako ja, v polovici tvrdnutia do nich zapichni očká na náhrdelník alebo kľúčenku. Na zafarbenie môžeš do živice primiešať trochu farby na sklo a zopár trblietok.

Star Wars prívesky z adventného kalendára

Dezert z adventného kalendára

Napadlo by ti, že do prázdneho adventného kalendára sa dá naspäť naliať čokoláda? Ja viem. Úžasné je, že môžeš vyrobiť akékoľvek čokoládky, či už ako dezert na sviatky, alebo ako ozdobu na tortu, do pudingu, ku káve alebo na zmrzlinu. Môžeš vyrobiť farebné čokoládky so sušeným ovocím, bielu čokoládu s kávou, malé ozdôbky z mrazeného jogurtu alebo horkú čokoládu plnenú likérom. Možnosti sú nekonečné.

Pleťová maska z adventného kalendára

Adventný kalendár (alebo tiež nádobky na ľad) môžeš použiť na vytvorenie zásob domácej pleťovej masky. Dobrú rozjasňujúcu masku si urobíš z medu, sódy bikarbóny, citrónovej šťavy a kurkumy. Čerstvú masku môžeš pokojne použiť hneď a zvyšok naliať do formičiek z adventného kalendára a vložiť do mrazničky. Keď si budeš najbližšie chcieť dať chladivú pleťovú masku, stačí si jednu alebo dve kocky vybrať z mrazničky a nechať rozmraziť.

Ochutené maslo z adventného kalendára

Ochutené maslo je super spôsob, ako vylepšiť obyčajné jedlo. Moje obľúbené sú cesnakové, bylinkové, mätové, bazalkové alebo jednoducho solené. Malé masielka všelijakých tvarov ako z hotelových raňajok majú veľkosť akurát na jeden rožok a navyše vyzerajú extra špeciálne. Okrem raňajok sa ti takéto luxusné masielko môže hodiť aj do zapekanej bagetky, na kura alebo do pečenej ryby. Na výrobu ochuteného masla potrebuješ len dobré čerstvé maslo a čerstvé alebo sušené bylinky. Maslo nechaj postáť pri izbovej teplote, kým úplne nezmäkne. Potom ho zmiešaj s bylinkami a naplň ním formičky. V mrazničke také maslo vydrží aj 2 mesiace.

Pamlsky pre psíkov

Tu sa môžeme inšpirovať najväčšou milovníčkou psov na svete Jennou Marbles a jej receptom na mrazenú odmenu pre psíkov. Stačí zmiešať pohár čistého arašidového masla s čajovou lyžičkou tekutého kokosového oleja, prípadne ešte s lyžičkou škorice. Všetko spolu zmiešať, naliať do formičiek z adventného kalendára a skladovať v mrazničke. Psíci ich majú radi mrazené.

Prejsť na začiatok